top of page

Werkwijze holistisch kindercoach

Wat is de werkwijze?

De werkwijze van de coaching is als volgt:  

 • Gratis kennismakingsgesprek met ouder(s)

 • Intakegesprek met ouder(s)

 • Sessie(s) met kind

 • Evaluatie(s) met ouder(s) (en/of het kind)

Heeft u interesse, bent u nieuwsgierig en/of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen door middel van het invullen van het contactformulier.
Ook kunt u mij een bericht sturen of bellen.

output-onlinepngtools (2).png
output-onlinepngtools.png

We plannen dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit vindt telefonisch plaats. Als u hierna een goed gevoel heeft en verder wilt, plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek gaan we dieper in op de hulpvraag, het kind, de uitdagingen/problemen die jullie ervaren en bespreken we de mogelijke werkwijze.
Samen met het kind en ouders ga ik aan de slag en werken we aan de hulpvraag en uitdagingen tijdens de geplande sessies. Hoeveel sessies een kind nodig heeft, is afhankelijk van het kind, de situatie en de hulpvraag. 


Tijdens de coachsessies leer ik uw kind kennen en speel ik in op jullie behoeftes, waarbij uw kind centraal staat. Ieder kind is uniek en verdient dus een geheel op maat gemaakte benadering. Mijn aanpak omvat verschillende methoden, waaronder gesprekken, spel, creatieve activiteiten en het gebruik van diverse materialen. Deze gevarieerde aanpak stelt ons in staat om diepgaander te begrijpen wat er zich binnen in uw kind afspeelt. Samen verkennen we de emoties, identificeren we sterke punten en kwaliteiten en ontwikkelen we strategieën waarmee uw kind zelfstandig problemen kan oplossen en uitdagingen kan aangaan. Een sessie duurt doorgaans ongeveer een uur, maar de duur kan variëren afhankelijk van de leeftijd van het kind.
Als ouder bent u betrokken bij het proces door (tussen)evaluatie(s). De sessies en gesprekken vinden bij u thuis plaats, zodat het kind in een vertrouwde omgeving kan blijven.

Wat doet een holistisch kindercoach?

Het woord ‘holistisch’ klinkt misschien een beetje spannend en wellicht zelfs onbekend. Echter is het een prachtige benadering om naar een kind te kijken. Holistisch betekent dat we verschillende niveaus - emotioneel, mentaal, fysiek en energetisch - bekijken.

Een holistisch kindercoach onderzoekt en behandelt de holistische niveaus van het kind; op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau. Als holistisch kindercoach onderzoek en behandel ik deze niveaus, waarbij verschillende methodieken worden ingezet. Er wordt gekeken naar het geheel en de samenhang tussen diverse aspecten.

(Holistisch) kindercoaching is een laagdrempelige, oplossingsgerichte, positieve en praktische begeleidingsvorm voor het kind en ouders, waarbij op verschillende manieren die aansluiten bij het kind gekeken wordt waar het probleem ligt en wat er nodig is, zodat het kind weer in zijn of haar eigen kracht komt te staan.

Wanneer bezoek je een kindercoach en wat levert de coaching op?

Opgroeien en opvoeden kan gepaard gaan met hobbels en het is heel begrijpelijk als u het soms even niet (meer) weet. Het kind kan op diverse gebieden uitdagingen en/of problemen ervaren.
Onderstaande punten komen u wellicht bekend voor en omdat het lastig kan zijn hier mee om te gaan, kan het helpen een kindercoach in te schakelen.
Tijdens het coachen kan er gewerkt worden aan: 

 • Het leren omgaan met prikkels en hoogsensitiviteit.

 • Faalangst en het ombuigen van negatieve naar positieve gedachten.

 • Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, zelfkennis en een positiever zelfbeeld.

 • Omgaan met spanningen en stress / leren hoe ontspannen en beter slapen.

 • Meer lichaamsbewustzijn / verbinding met jezelf.

 • Het achterhalen waar niet-medische buikpijn wellicht vandaan kan komen en wat daar aan gedaan kan worden.

 • Omgaan met een scheiding van ouders.

 • Verlies van een dierbare een plekje kunnen geven.

 • Ontdekken waar (onverklaarbaar) gedrag vandaan komt.

 • Leren omgaan met gevoelens (zoals boosheid, angst, verdriet, schuld, verlegenheid).

 • Het zelf bedenken van oplossingen bij problemen.

Uiteraard is deze lijst niet volledig. Heeft u een andere hulpvraag, wees welkom om contact met mij op te nemen zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jullie kan betekenen. 

bottom of page